A Leonidas Csillaghajó Legénységének útja a Galaxisok és Lelkek mentén

A Leonidas a Földi nemzetek egyik rég dédelgetett álmát megvalósító terv keretein belül született, melynek célja az emberiség szaporodó tömegei számára új területek keresése, és meghódítása volt. Sorban az ötödik hajó ebben a tervben, és eddig a legkorszerűbb, mivel egy sajnálatos szerencsétlenség során mindkettő az őt követő hajók közül nyomtalanul eltűnt a Naprendszer távoli bolygói között

2009. március 22., vasárnap

Fíriel dala

"Mi ez a kusza jelhalmaz?" - elmélkedett Bird zászlós, amikor Morawsky őrnagy a hídra lépett - "A főnök mindig tudja, hogy mikor kell belépnie"
- Bird! Jelentést!
- Jelentem Uram, valami kusza kommunikációt vettünk. Csak adás, nincs válasz rá az éterből.
- Azonnal mutassa! Miért nem értesített?
- Gondoltam előbb dekódolni kellene, de ez egyáltalán nem ismerős kód.
- Bird... Maga túl sokat agyal manapság... Mindegy... Mutassa!

Matt álla kis híjján leesett, amikor az előtte felfelé futó jelhalmazt meglátta.
- Bird! Azonnal irányítsa ezt az üzenetet, frekvenciákkal és minden egyébbel a szobai terminálomra! - suttogta. - És minden tiltson le minden hozzáférést ehhez az anyaghoz!
- Valami baj van Uram?
- Semmi különös, amiről tudnia kellene zászlós... Csak teljesítse a parancsot, kérem!
- Értettem Uram!

Az effendik csuklókommunikátorai egyszerre kezdtek néma szimfóniába. Tudták, mi a teendő, és azonnal a 13-as hangárba rohantak.
- Mi történt főnök? - kérdezte Tuck, amint utolsóként bezárta maga mögött az ajtót.
- Megtaláltuk az utolsó eltűnt hajót. Szerencsére időben elzárattam a vészjelzéseiket az avatatlan szemek elől. A zászlós ma igencsak lelkes munkakedvében volt.
- Ne csodálkozz Matt, a Szervezet sohasem adott neki elég teret a lehetőségeihez. - kuncogott Caleb.
- Jó lesz vigyáznom azért... Túl sok a kódfejtő a fedélzeten... De ehhez nem túl sokan tudnának szagolni! - mosolygott Matt, miközben bekapcsolta a holovetítőt. - Ezt a kódot két éve vonták ki a rendszerből. A Szolgálat kötelékéből csak két ügynök ismeri: egy Cathleen Maynard nevű eltűntnek nyilvánított ügynök és én. Bár lehet, hogy csak egy szerencsétlenül járt, a Szolgálat kötelékébe tartozó hajó, amelyeknek a kommunikációs moduljaiba beépítették.
- Matt... Még mindig nem adtad fel a reményt? - kérdezte Doki
- Soha Will... Cathleen él...
Jill arcán borús felhőként vonultak végig a hirtelen jött érzések...
- Mit mond az üzenet?
- Köszönöm Jill, hogy emlékeztetsz! Azért kapcsoltam be a vetítőt, mert a kód az üzenet mellett koordinátákat és egyéb infókat is tartalmaz.

A vetítő megelevenedett, és Jillian majnem elájult a meglepetéstől: Az álmaiban látott bolygó képét látta. Mellette egy régi író idézete:

"...de halandó vizén hajó
nem tart többé Nyugatnak,
elszállt az ének és a szó,
csak nap és éj maradtak"


- Ezek a szavak egy 20. századi író, JRR Tolkien tollából fakadtak. Cathleen E osztályú kódneve Fíriel volt. A vers, melynek utolsó sorai az üzenetben láthatóak, Fíriel a föld szellem leányának történetét mesélik el. Ezt az üzenetet nekem szánták. - fordult el Matt, könnyeivel küszködve.

- Gyerünk effendik, menjünk. Hagyjuk a főnököt pihenni... - szólt Tuck, és kilépett az ajtón...

Nincsenek megjegyzések: