A Leonidas Csillaghajó Legénységének útja a Galaxisok és Lelkek mentén

A Leonidas a Földi nemzetek egyik rég dédelgetett álmát megvalósító terv keretein belül született, melynek célja az emberiség szaporodó tömegei számára új területek keresése, és meghódítása volt. Sorban az ötödik hajó ebben a tervben, és eddig a legkorszerűbb, mivel egy sajnálatos szerencsétlenség során mindkettő az őt követő hajók közül nyomtalanul eltűnt a Naprendszer távoli bolygói között

2009. január 5., hétfő

Amikor a medve felébred téli álmából...

*****Lun*****
A Vlagyivosztok csatahajó enyhe sziluettje lassan bontakozott ki az időszakos aszteroidamezőből.
A fedélzeten szolgálatot teljesítő különítmény azonnal hozzálátott a hibernált társak felébresztéséhez.
- Álcázómezőt deativálni... Kihangosítás: "Barátim, testvéreim... Itt Jevgenyij Kasarow hadnagy, parancsnokhelyettes. Megtaláltak minket, mehetünk haza" kihangosítás vége...
- Jevgenyij... Mit csinálsz? - rontott be Lavarov őrnagy a hídra.
- Deaktiváltam az álcázómezőt, és készülök kapcs... - a mondat soha sem nyerhet már befejezést. Lavarov őrnagy szolgálati fegyveréből halovány füst gomolygott fel helyettesének főbelövése után.
- Uraim, azonnal aktiválni a fegyverzetet. Ez nem gyakorlat, az a hajó a Szolgálat felségjelét viseli... Nem hagyjuk elfogni magunkat!


*

- Itt Matthew Morawsky őrnagy, a Leonidas II parancsnoka a Vlagyivosztok csatahajó legénységéhez. Békés szándékkal jöttünk, parancsunk van a hajó hazavontatására. Kérem válaszoljanak!
- A falnak beszél uram... Nem fognak válaszolni... - szólt hozzá Bird zászlós.
- Nem érdekel a véleménye Bird! Irina, ha kérhetlek, ismételd el oroszul is számukra!
Adatkapcsolatok bit-vinnyogása hasította az étert...
- Morawsky Dokinak... Hozd a vendégünket a hídra!
- Itt Doki, viszem.
******************Ninares**************
Irina tapasztalt telepata révén pontosan tudta, hogy a Szervezet is alkalmaz hozzá hasonszőrűeket. Egyszer régen őt is megkörnyékezte a Szervezet, de Irina erősebbnek bizonyult és a ráküldött ügynök azóta már jobb létre szenderült.
Most, mint politikai tiszt utazik a hajón, felmentve minden olyan szolgálat alól, mely veszélyeztetné állapotát. De Jill önfejűsége miatt most kénytelen átpásztázni a Vlagyivosztok fedélzetét.
Nem kell sokáig kutatnia, hamar megtalálja a Szervezet gondolatolvasóját.
"Irina Maraskova engedélyt kér a Vlagyivosztok fedélzetre lépésére!" - hangzott az éteren át lágy hangja. A telepaták számára külön etikett mutatott rendet az effajta gondolatbeli találkozásokhoz. Megsértése súlyos mentális bűntetést vont maga után. Ezzel az intézkedéssel minden más halandó életét igyekeztek védeni. Egy telepata mindig is félelmet keltett a Legénységben.
"Tatjana Szokolova az engedélyt megadja, fáradj beljebb, Irina"- érkezett a válasz.
"Tatjana, meg kell állítanod a kapitányotok!" - kezdte Irina - "A Szervezet megsemmisült, minden egykori ügynöke amnesztiát kapott. Ha most belementek egy csatába, nem kerülhettek ki belőle győztesen."
"Azt gondolod, ezt mi majd el fogjuk hinni Nektek?"
"Ha nekem nem, akkor majd Jurijnak. Siess a parancsnoki hídatokra és ott figyelemmel kísérheted az eseményeket. Engedélyt kapsz arra, hogy a Leonidas II. fedélzetére lépj és kifürkészd a gondolatokat. A T.E.E.*-re felesküszöm, hogy igazat mondok." - a mozaik szó említése meggyőző volt Tatjana számára. "Irina Maraskova kilép a beszélgetésből" - ezzel Irina újra ott állt teljes jelen tudatában Matt mellett. Közben Jurij is megérkezett Dokival.

A Vlagyivosztok fedélzetén Tatjana kimászott a kabinjából. A parancsnoki hídra sietett, ahol már javában zajlottak a támadás előkészületei. Kasarow hadnagy holttestét egy durva posztóval takarták le, Tatjanat megrémítette kapitánya szemében felfedezett örült csillogás.
- Lavarov kapitány - kezdte bátortalanul. A férfi a törékeny nőre emelte tébolyult tekintetét. - Új információim vannak a Leonidasról.
- Most hallgasson, Tatjana, fontosabb dolgom van! - ezzel elfordult tőle. - Kihangosítást a másik fedélzetre! - adta ki parancsul.
- A kapcsolat él, uram! - mondta egy híradásos.
- Khm, Leonidas II, itt Ruszlan Lavarov őrnagy, a Vlagyivosztok kapitánya beszél. Feltétel nélkül adják meg magukat, különben az Űrközi Szabályzatnak megfelelően támadást indítunk.
A Leonidas parancsnoki hídján döbbenten hallgatták Laporov szavait, néma csend honolt a Lelkek felett. Matt gyorsan átfutotta a lehetőségeket, majd döntött.
- Védőpajzsokat maximumra, orr ágyukat tölts, célra tats. Ne feledjék, uraim, nem elpusztítani akarjuk, hanem csataképtelenné tenni. Ezek a szerencsétlenek ott a másik hajón több, mint hat éve álmodnak. - majd Matt folytatta - Itt Morawsky őrnagy beszél, a Leonidas II. kapitánya. Nem kívánunk ütközetet, adják fel hadműveleti tevékenységeiket!
- Morawsky kapitány, ennél több esze is lehetne! - hangzott a válasz. - Vagy netán nem ismeri az Űrközi Szabályzatot?
- Uram, engedje meg, hogy felvilágosítsam. Új Űrközi Szabályzat lépett életbe...
- Aham, szóval Leonidas. Hallottunk róla... A Szolgálat büszkesége, új hajó, mely új otthont keres... - ördögi terv futott át Laporov agyán. - Adják meg magukat!
- Morawsky kapitány, engedje meg, hogy beszéljek vele! - súgta oda Jurij, Matt bólintással nyugtázta az engedélyt.
- Lavarov kapitány, itt Jurij...
- Te áruló! - sziszegte Ruszlan. - Kiket hoztál a nyakunkra. Ha itt lennél, nem haboznék Kasaraow sorsára juttatni Téged. - majd csend a hangszóron. Jurij értetlenül nézett végig az arcokon, hirtelen a kapcsolat megszakadt.
- Készenlét, bármi megtörténhet. - Matt szavai beigazolódtak, egy sugárnyaláb váratlanul becsapodott a Leonidas alsó szegmensébe. A fények vadul villogni kezdtek.
- Uram, tűz ütött ki a raktár szinten, de a károk nem jelentősek. A tűzoltó robotok már a helyszínen dolgoznak! - Matt nehéz döntés előtt állt, végül rászánta magát.
- Orrágyukat felhevíteni...
- Orrágyuk készenlétben! - Matt mély lélegzetet vett, mielőtt kiadta a parancsot.
- Szőnyegbombázás! - az űrcsaták zsargonjában ez annyit jelentett, hogy folyamatos tűzelés aatt tartották az ellenséges objektumot, de ügyeltek arra, hogy végzetes károkat ne okozzanak. Vörössárga fényárban uszott a Vlagyivosztok méltóságteljes hajóteste.
- Tüzet szüntess! - recsegett végig Matt hangja.
- Vlagyivosztok! - próbáltak kapcsolatba lépni a hajóval. - Vlagyivosztok jelentkezz!
- Itt a Vlagyivosztok! - felelt egy női hang. - A fegyvert leteszük, fehér fényeket bontunk.
- Kivel beszélek? - érdeklődött Matt.
- Katarína Slovoka százados, momentán a Vlagyivosztok kapitánya.
- Katarínsa Slovoka százados, Lavarov őrnagy hol van?
- Meghalt, uram. Engedélyt kérünk, hogy átlépjünk a Leonidas fedélzetére. A Vlagyivosztok halálhajó...

(folyt. köv.)

__________________
* T.E.E. = Telepaták Egyesített Esküje

Nincsenek megjegyzések: